Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDeveci, Bilal
dc.contributor.authorDeveci, Bahar
dc.contributor.authorKaraman, Nilgün
dc.contributor.authorAymankuy, Yusuf
dc.date.accessioned2025-03-19T06:48:57Z
dc.date.available2025-03-19T06:48:57Z
dc.date.issued2017en_US
dc.identifier.issn1694-528X
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/16409
dc.descriptionKaraman, Nilgün (Balikesir Author)en_US
dc.description.abstractTurizm endüstrisi için çok önemli bir gelir kaynağı ve turistik varış noktaları için çekicilik unsuru olan mutfak, ülke kültürünün tanıtılmasında önemli bir yere sahiptir. Günümüzde mutfak çalışanları turizm endüstrisinin vazgeçilmez dinamiklerinden biri haline gelmiştir. Bu nedenle gastronomi ve mutfak sanatları bölümünde eğitim alan öğrencilerin, mezun olduktan sonra istihdam edileceği, mutfak departmanına yönelik tutumlarının belirlenmesi üzerine bir araştırma yapılmıştır. Araştırmada anket tekniği kullanılmış ve elde edilen veriler istatistiki analizlere tabi tutulmuştur. Araştırma sonuçlarına göre; gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrencilerinin, mutfak departmanına yönelik tutumlarının olumlu olduğu tespit edilmiştir. Araştırmada kullanılan ölçeğin daha önce keşfedilen yapıya uygunluğunu belirlemek amacıyla doğrulayıcı faktör analizi (DFA) yapılmış ve yapıya uygun olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Kullanılan ölçek ve alt boyutları arasında pozitif yönlü anlamlı bir ilişki olduğu belirlenmiştir. Çevresel etki boyutunun mutfak departmanına yönelik tutum ölçeğini en fazla açıklayan boyut olduğu belirlenmiştir.en_US
dc.description.abstractThe cuisine, which is a very important source of income for the tourism industry and an attraction for tourist destinations, has an important place in the introduction of country cultures. At the present time, culinary workers have become one of the indispensable dynamics of the tourism industry. For this reason, a study has been carried out on the determination of the attitudes towards the cuisine department which gastronomy and culinary arts pupils which will be employed after graduation. Survey technique has been used in the research and the obtained data has been analyzed statistically. According to research results; gastronomy and culinary arts pupils attitudes towards the cuisine department have found to be positive. In the research, Confirmatory Factor Analysis (CFA) has been used to determine appropriateness of the discovered structure and it has been achieved as the result that the structure is suitable. It has determined that there has a positive and meaningful correlation between scale and subdimensions. It has been revealed that environmental impact which is the dimension most explain the attitude towards cuisine department scale.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherTürk Dünyası Araştırmaları Vakfıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMutfaken_US
dc.subjectEğitimen_US
dc.subjectTutumen_US
dc.subjectGastronomien_US
dc.subjectTurizmen_US
dc.subjectCulinaryen_US
dc.subjectEducationen_US
dc.subjectAttitudeen_US
dc.subjectGastronomyen_US
dc.subjectTourismen_US
dc.titleMutfak departmanına yönelik tutum: Gastronomi ve mutfak sanatları öğrencileri üzerine bir araştırmaen_US
dc.title.alternativeAttitude towards cuisine department: An investigation on gastronomy and culinary arts pupilsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalAkademik Bakış Dergisien_US
dc.contributor.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-0003-3125-6917en_US
dc.contributor.authorID0000-0002-7067-0427en_US
dc.contributor.authorID0000-0001-7332-3271en_US
dc.identifier.volume2017en_US
dc.identifier.issue64en_US
dc.identifier.startpage717en_US
dc.identifier.endpage732en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster