Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorGirgin, Göksel Kemal
dc.contributor.authorKarakaş, Berna
dc.date.accessioned2019-05-16T19:32:09Z
dc.date.available2019-05-16T19:32:09Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.issn1301-5265
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/3609
dc.descriptionGirgin, Göksel Kemal (Balikesir Author)en_US
dc.description.abstractTüketicilerin gıda tercihlerinde etkili olan motivasyonların belirlenmesi, yiyecek-içecek üretimi ve hizmeti sunan işletmeler için oldukça önemlidir. İşletmeler, bu motivasyonların neler olduğunu tespit ettiği taktirde belirlemiş oldukları amaçlara ulaşabileceklerdir. Bu kapsamda, yapılan akademik çalışmalar incelendiğinde daha çok yabancı turistlerin gıda tercihleri ile ilgili araştırmaların yapıldığı belirlenmiştir. Bu çalışmada, Türklerin gıda tercihlerinde etkili olan motivasyonların belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada veri toplama aracı olarak anket kullanılmıştır. Anket iki bölümden oluşmakta; ilk bölümde katılımcıların demografik özelliklerini belirlenmeye yönelik 6 soru, ikinci bölümde ise katılımcıların günlük gıda seçimlerinde önem verdiği unsurları belirlemeye yönelik 44 ifade bulunmaktadır. Araştırma sonucunda; Türklerin yemek seçimlerinde en etkili olan faktör duyusal faktördür. Duyusal faktörü sırasıyla; fiyat, uygunluk ve mevcudiyet, ruh hali, doğal gıda, sağlık, ekolojik, kilo, inanç ve aşinalık, politik neden faktörleri izlemektediren_US
dc.description.abstractIdentfiying consumers’ motivations that effect on food choice is highly important for the companies which produce and service food and beverage. In case of companies identify what those motives are, they will reach their goal. In this context; when researches are reviewed, they are mostly about the motives of foreign tourists is seen. According to this study, the main purpose is determine the motivations that affect food choices of Turkish people. Data collection tool of this research is survey. Questionnaire consists of 2 sections; at the first section 6 questions are aimed at identify the demographic features’ of participants. Second section includes 44 expressions is aimed at identify the facts of daily food choice that participants attach importance to. As a result of the research; The most effective factor in Turks food choices is the sensory factor. Sensory factor is followed by price, suitability and availability, mood, natural food, health, ecological, weight, faith and familiarity, political causative factorsen_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectSosyal Bilimleren_US
dc.subjectDisiplinler Arasıen_US
dc.subjectGıdaen_US
dc.subjectTercihen_US
dc.subjectGastronomien_US
dc.subjectTürkleren_US
dc.subjectMotivasyonen_US
dc.subjectFooden_US
dc.subjectPreferenceen_US
dc.subjectGastronomyen_US
dc.subjectTurksen_US
dc.subjectMotivationen_US
dc.titleTürklerin gıda tercihlerinde etkili olan motivasyonların belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination of effective motivations in turks food preferencesen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalBalıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisien_US
dc.contributor.departmentBalıkesir Üniversitesien_US
dc.identifier.volume20en_US
dc.identifier.issue38en_US
dc.identifier.startpage425en_US
dc.identifier.endpage448en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster