Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorEngindeniz, Sait
dc.contributor.authorAktürk, Duygu
dc.contributor.authorSavran, A Ferhan
dc.contributor.authorKoşum, Nedim
dc.contributor.authorTaşkın, Turgay
dc.contributor.authorKesenkaş, Harun
dc.contributor.authorGökmen, Mukadderat
dc.contributor.authorUzmay, Ayşe
dc.contributor.authorÇınar, Gökhan
dc.date.accessioned2019-05-16T19:32:20Z
dc.date.available2019-05-16T19:32:20Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.issn1018-8851
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/3793
dc.descriptionGökmen, Mukadderat (Balikesir Author)en_US
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı; lzmir, Çanakkale ve Balıkesir illerinin kentsel alanındaki hane halklarının keçi sütü ve ürünleri tüketim yapısını analiz etmektir. Araştırmada oransal örnekleme ile kent merkezlerinde yaşayan 500 hane halkından anketle veriler derlenmiştir. Keçi sütü ve ürünleri tüketimini etkileyen faktörlerin analizinde Iojistik regresyon (logit model) kullanılmıştır. 95 hane halkının keçi sütü, 166 hane halkının keçi peyniri, 50 hane halklnln ise keçi yoğurdu tükettiği saptanmıştır. Yıllık ortalama kişi başına tüketim; keçi sütü için 2.98 kg, keçi peyniri için 5.86 kg, keçi yoğurdu için ise 2.16 kg olarak hesaplanmıştır. Logit model sonuçları, ürüne ilişkin bilginin hem keçi peyniri, hem de keçi sütü tüketiminde önemli bir faktör olduğunu göstermektedir. Hane halkları keçi sütü ve ürünlerinin önemi ve yararları konusunda bilgilendirilmeli, ürünlerin kalite standartları konusunda bilinçlendirilmeli, ambalajlı ve markalı ürünleri seçmeleri konusunda yönlendirilmelidir.en_US
dc.description.abstractThe main purpose of this study is to analyze goat milk and products consumption structure of households in urban part of Izmir, Canakkale and Balikesir Provinces. Data has been collected from 500 households residing in the city centers through proportional sampling. Logistic regression (logit model) was used for the analysis of factors which affect consumption of goat milk and products. It was determined that 95 households consume goat milk, 166 households consume goat cheese and 50 households consume goat yogurt. Annual mean consumption per person was calculated to be 2.98 kg for goat milk, 5.86 kg for goat cheese and 2.16 kg for goat yogurt, respectively. Results of logit model show that knowledge of the product is an important factor in consumption of both goat cheese and goat milk. Consumers should be informed on the importance and benefits of goat milk and products, their awareness should be raised in regard to quality standards of products and they should be guided into opting for packaged and branded products.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMühendisliken_US
dc.subjectZiraaten_US
dc.subjectKeçi Sütüen_US
dc.subjectKeçi Peynirien_US
dc.subjectKeçi Yoğurduen_US
dc.subjectTüketim Analizien_US
dc.subjectTüketici Tercihlerien_US
dc.subjectTüketici Tutum ve Davranışlarıen_US
dc.subjectGoat Milken_US
dc.subjectGoat Cheeseen_US
dc.subjectGoat Yogurten_US
dc.subjectConsumption Analysisen_US
dc.subjectConsumer Preferencesen_US
dc.subjectConsumer Attitudes and Behaviorsen_US
dc.titleİzmir, Çanakkale ve Balıkesir illerinde keçi sütü ve ürünleri tüketiminin analizi üzerine bir araştırmaen_US
dc.title.alternativeA research on analysis of goat milk and products consumption in İzmir, Canakkale and Balıkesir provincesen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalEge Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.contributor.departmentBalıkesir Üniversitesien_US
dc.identifier.volume54en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage385en_US
dc.identifier.endpage395en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster