Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDoğdubay, Murat
dc.contributor.authorKaran, İkrar
dc.date.accessioned2019-05-16T19:32:55Z
dc.date.available2019-05-16T19:32:55Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/4146
dc.descriptionDoğdubay, Murat (Balikesir Author)en_US
dc.description.abstractDünyada değişen tüketici eğilimleri karşısında, klasik yiyecek-içecek işletmeciliği anlayışından farklı olarak etik olgusu ön plana çıkmaktadır. Bu doğrultuda, yiyecekiçecek işletmesi sahiplerinin etik konusuna önem vermeleri gerekliliği kaçınılmazdır. Bu nedenle, etik olguların yiyecek-içecek işletmeleri açısından yansımalarının analiz edilip, sonuçlarının belirlenmesinde fayda bulunmaktadır. Bu çalışmada, yiyecek-içecek işletmelerindeki etik dışı davranışlar ve etik uygulamaların işletmeler açısından sonuçları, SWOT analizi tekniği ile incelenmektedir.en_US
dc.description.abstractIn the face of consumer tendencies changing in the world, the ethics phenomenon becomes prominent differently from the classic sense of food-beverage establishment. Accordingly, it is inevitable that owners of food-beverage establishments should attach importance to ethics topic. Therefore, it is useful to analyse reflections of ethics phenomena in terms of food-beverage establishments and determine their results. In this study, unethical behaviours in food-beverage establishments and results of ethical practices are reviewed by SWOT analysis technique in terms of establishments.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectOtelciliken_US
dc.subjectKonaklamaen_US
dc.subjectSpor ve Turizmen_US
dc.subjectYiyecek İçecek İşletmelerien_US
dc.subjectEtiken_US
dc.subjectSWOT Analizien_US
dc.subjectFood & Beverageen_US
dc.subjectCompaniesen_US
dc.subjectEthicen_US
dc.subjectSWOT Analysisen_US
dc.titleYiyecek-içecek işletmelerinde etik uygulamaların SWOT analizi ile değerlendirilmesien_US
dc.title.alternativeSWOT analysis with applications in food and beverage operations evaluation of ethicsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.contributor.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.identifier.volume3en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage24en_US
dc.identifier.endpage32en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster