Güncel Gönderiler: Turizm İşletmeciliği-Bildiri Koleksiyonu
Toplam kayıt 69, listelenen: 41-60
-
Öğrencilerin turizm ders kitaplarından beklentileri ve ders kitaplarının hazırlanmasında kullanılabilecek inovasyonel uygulamalar
(Detay Yayıncılık, 2013)Yapılan bu araştırmanın amacını lisans düzeyinde turizm eğitimi alan öğrencilerin turizm ders kitaplarından beklentileri ile bu kitaplarda uygulanabilecek inovasyon faaliyetlerinin neler olabileceğinin ortaya konulması ... -
Müşteri memnuniyetinde kano modeli Türkiye deki havayolu yolcuları örneği
(2014)Küreselleşmenin yarattığı yoğun rekabet ortamında işletmeler için en önemli husus, sahip olduğu müşterilerin memnuniyetini sağlamaktır. Bu çerçevede işletmeler, sundukları mal ve hizmetlerin kalitesinde müşteri ihtiyaç ... -
Üreten-tüketiciler ve Türk yemek kültürü: Kendin pişir kendin ye konseptli yiyecek ve içecek işletmelerinde nitel bir analiz
(TÜRKKÜM, 2018)İnsanoğlu ilk çağlardan beri yaşamına devam etmek için bir şekilde beslenmiştir. Zamanla ateşi bulmuş ve böylece yemek türlerini, pişirme biçimlerini kendiyle birlikte geliştirmiştir. Pişirme işlemleri gelişip ... -
Türkiye ve Orta Asya Türk Cumhuriyetleri’nde SOKÜM unsurları ve geliştirilmesi
(Köksal Şahin, 2024)Somut olmayan kültürel miras (SOKÜM) unsuları, toplumların kendine has ve nesilden nesile aktarılan kültürel zenginliklerini içermektedir. Bu değerler ülkelerin marka değerini arttırdığı gibi destinasyonların turizm ... -
Turizm öğrencilerinin meslek seçimlerini etkileyen faktörlerin belirlenmesi: Ezine Meslek Yüksekokulu örneği
(İskenderun Teknik Üniversitesi, 2018)Araştırmanın Amacı: Meslek seçimi, bireylerin tüm hayatlarını etkilemesi açısından son derece önemlidir. Öğrenciler; bazen ilgi, istek ve yeteneklerinin hangi meslek alanına daha yatkın olduğunu bilmeden, meslekleri ... -
Lisans düzeyinde turizm eğitimi veren kurumlarda akademisyenler arasındaki kuşaklar arası çatışma (X ve Y Kuşakları)
(Egeus Matbaacılık, 2018)Günümüzde organizasyonların verimli bir şekilde yürütülmesi açısından huzur büyük bir öneme sahiptir. Özellikle eğitim kurumlarında huzurlu ortam verimliliği artırabilir. Bu çalışmada lisans düzeyinde turizm eğitimi ... -
Bir kayırmacılık nepotizm çeşidi olarak kronizme ilişkin çalışanların bakış açıları
(Balıkesir University, Bandırma Faculty of Economis and Administratiive Sciences, 2014)Bu çalışma, Bursa şehir merkezinde yer alan beş yıldızlı konaklama işletmeleri çalışanlarının, kronizme ilişkin görüşlerini analiz etmeyi amaçlamaktadır. Çalışmada öncelikle nepotizm ve kronizm kavramları, kavramsal ... -
Destinasyon tercihinde somut olmayan kültürel miras değerlerinin önemi: uluslararası kültür turistleri üzerine bir uygulama
(Detay Yayıncılık, 2017)Araştırmanın konusunu, son zamanlarda dikkat çeken ancak literatürde sınırlı sayıda çalışmanın bulunduğu somut olmayan kültürel miras değerleri ve kültür turisti tipolojileri oluşturmaktadır. Araştırma kapsamında, somut ... -
Girişimcilik konulu lisansüstü tezlere yönelik bibliyometrik bir analiz
(Balıkesir Üniversitesi, 2017)Bu çalışmada, Yükseköğretim Kurumu Ulusal Tez Merkezi (YÖKTEZ) veri tabanında 2007-2017 yılları arasında girişimcilik konulu yayımlanan lisansüstü tez çalışmalarının, çeşitli parametreler kapsamında değerlendirilerek ... -
Konaklama işletmelerinde yeşil inovasyon uygulamaları Bursa örneği
(Detay Yayıncılık, 2013)Günümüzde, küreselleşme olgusunun daha çok hissedilmesiyle birlikte, işletmeler için çok daha zorlayıcı bir rekabet ortamı oluştuğu söylenebilir. Böylesi zorlu ve hızlı değişimin egemen olduğu bir ortamda, işletmelerin ... -
Ahlaki olmayan davranışların duyurulmasına Whistleblowing ilişkin konaklama işletmeleri çalışanlarının bakış açıları Bursa örneği
(2014)Bu çalışma, Bursa şehir merkezinde yer alan beş yıldızlı konaklama işletmeleri çalışanlarının, ahlaki olmayan davranışların duyurulmasına (whistleblowing) ilişkin görüşlerini analiz etmeyi amaçlamaktadır. Çalışmada öncelikle ... -
Yerel halkın üniversite öğrencilerine ve öğrenclerin yerel halka yönelik tutumlarıın belirlenmesi Harmancık örneği
(Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı, 2016)Bu araştırma ile Bursa ili Harmancık ilçesinde yaşayan yerel halkın, ilçede yer alan Harmancık Meslek Yüksekokulu’na bakış açısının belirlenmesi amaçlanmıştır. Yerel halkın Harmancık Meslek Yüksekokulu’na ilişkin ... -
Çevresel olarak sürdürlebilir turist davranışları: İstanbul’a gelen turistler üzerine bir araştırma
(2017)Özet Bilgisi Yok. -
Turizm öğrencilerinin meslek seçimlerini etkileyen faktörlerin belirlenmesi: Ezine Meslek Yüksekokulu örneği
("Turizmde Teknoloji ve İnovasyon" Bildiriler Kitabı, 2018)Araştırmanın Amacı: Meslek seçimi, bireylerin tüm hayatlarını etkilemesi açısından son derece önemlidir. Öğrenciler; bazen ilgi, istek ve yeteneklerinin hangi meslek alanına daha yatkın olduğunu bilmeden, meslekleri ... -
Kırsal turizm bölgelerini ziyaret eden turistlerin bölge mutfağına yönelik görüşleri:Doğu Karadeniz mutfağı
(2018)Kırsal turizm bölgelerine gerçekleştirilen ziyaretlerde bölgelerin sahip olduğu en önemli çekicilik unsurlarından biri de mutfak kültürüdür. Günümüzde turistlerin, kırsal turizm bölgelerinde hazırlanmış yöresel gıdaları ... -
Balıkesir ilindeki turizm faaliyetlerinin değerlendirilmesine yönelik SWOT analizi
(2018)Dünyada hızlı bir gelişme gösteren turizm sektörünün önem kazanması, ülkelerin uluslararası turizm hareketlerinin sağlamış olduğu ekonomik katkıdan faydalanmak istemesini gündeme getirmiştir. Turizmin yalnızca ekonomik ... -
Bandırma ilçesinin turizm potansiyelinin belirlenmesi
(2018)Turizm sektörünün gelir getiren ve istihdamı arttıran yönleri ülke ekonomilerinin kalkınması bakımından önem arz etmektedir. Turistik bölgelerin sayısı da bu doğrultuda artış göstermektedir. Bu durum bölgelerin sahip olduğu ...