Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖzgüneş, Reşad Emre
dc.contributor.authorÖzdemir, Sami Sonat
dc.contributor.authorBozok, Düriye
dc.date.accessioned2023-01-30T11:01:32Z
dc.date.available2023-01-30T11:01:32Z
dc.date.issued2021en_US
dc.identifier.issn2147-8775
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.21325/jotags.2021.878
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/12828
dc.description.abstractBu araştırmada; şefi eve çağırma uygulamasına tüketicilerin ve şeflerin bakış açısının belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada öncelikle şefi eve çağırma uygulaması, dışarıda yeme olgusu kapsamında kavramsal olarak değerlendirilmiştir, sonrasında ise uygulama hakkındaki düşüncelerin derinlemesine yansıtılması amacıyla -arz ve talep boyutunu oluşturan taraflar olarak- 20 tüketici ve 8 şef ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın dikkat çeken sonuçlarından biri hem şeflerin hem de tüketicilerin şefi eve çağırmaya genel anlamda olumlu ve istekli bir yaklaşım tarzı sergilemeleridir. Katılımcıların çoğunluğu (%70) bu uygulamanın çeşitli sebeplerden dolayı yakın zamanda dışarıda yeme olgusunun yerini alamayacağına yönelik görüş bildirmişlerdir. Ayrıca katılımcılar; evlilik yıl dönümü, yaş günü gibi özel anlam içeren günlerde uygulamadan faydalanmaya daha istekli olduklarını (%80) ve uygulamayı deneyimlemeleri halinde kendilerini özel hissedeceklerini (%75) belirtmektedirler.en_US
dc.description.abstractIn this study, it is aimed to determine the point of view of consumers and chefs on the practice of calling the chef home. In this study, the application of calling chef home is conceptually analyzed in the scope of the phenomenon of dining out. After this step, to reflect the views about the application in detail, interviews are held with 20 consumers and 8 chefs who are chosen to represent the demand and supply dimension. One of the attentiongrabbing results of the research is that chefs and consumers have a generally positive, willing approach towards calling chef home application. Most of the participants (%70) stated that this activity will not replace of dining out soon because of different reasons. On the other hand, participants said that they are more willing to benefit from the application on special occasions such as marriage ceremonies, anniversaries, birthdays (%80) and they believe that they will feel special (%75) if they experience the application.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİrfan Yazıcıoğluen_US
dc.relation.isversionof10.21325/jotags.2021.878en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectDışarıda Yemeen_US
dc.subjectTüketici Davranışlarıen_US
dc.subjectŞefi Eve Çağırmaen_US
dc.subjectPandemien_US
dc.subjectDining Outen_US
dc.subjectConsumer Behavioren_US
dc.subjectCalling Chef Homeen_US
dc.subjectPandemicen_US
dc.titleDışarıda yeme olgusuna yeni bir yaklaşım olarak “şefi eve çağırma”en_US
dc.title.alternativeAs a new approach to eat out “chef at home”en_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.contributor.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-0003-2311-9103en_US
dc.contributor.authorID0000-0003-4796-6083en_US
dc.contributor.authorID0000-0002-3703-6918en_US
dc.identifier.volume9en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage1992en_US
dc.identifier.endpage2009en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster