Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorŞahin, Nur Neşe
dc.contributor.authorKarakuş, Fatma
dc.contributor.authorDoğdubay, Murat
dc.date.accessioned2025-03-13T06:06:16Z
dc.date.available2025-03-13T06:06:16Z
dc.date.issued2016en_US
dc.identifier.isbn978-605-81933-2-1
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/16366
dc.description.abstractİşletmeler için hızlı, kaliteli, güvenli, ekonomik mal ve hizmet üretmek/sunmak rekabet sahasında kalabilmek ve devamlılığı sağlayabilmek açısından önem taşımaktadır. Bu durum; lojistik ve teknolojinin beraber ivme kazanmasını sağlamıştır. Lojistik doğru ürünün, doğru şartlarda, doğru miktarda, doğru yerde, doğru zamanda, doğru maliyetle, doğru müşteri için kullanılmasını amaçlamaktadır. Dolayısıyla Lojistik, yiyecek ve içecek işletmeleri içerisinde de oldukça kilit bir rolde bulunmaktadır. Öte yandan yiyecek ve içecek sektörünün değişimlerden kolayca etkilenen ve uyumlanabilen bir sektör olduğu söylenebilmektedir. Bu anlamda 2011’de ortaya atılan, tüm sektörlere etkisi hızla yayılan 4. Endüstri devriminin yiyecek ve içecek işletmelerinde lojistik bağlamında da tartışılması gerektiği düşünülmektedir. Endüstri 4.0’ın getirdiği yenilikler, tüm sektörler ve işletmeler için uyumlanması gereken süreçler olarak günden güne belirginleşmektedir. Yenilikçi bilişim teknolojilerinin entegrasyonuna odaklanan Endüstri 4.0 uygulamaları bütünleşik, hızlı, kolay ve yenilikçi çözümler hedeflemektedir. Nesnelerin interneti, 3D yazıcılar, büyük veri tabanı, bulut bilişim sistemleri, otomasyon-robot teknolojilerini etkin biçimde kullanan fabrikalar ve buralarda üretilen takip edilebilir, değiştirilebilir, etkin ve verimli ürünler Endüstri 4.0’ın sektörlere önerdiği yeniliklerin başında gelmektedir. Çalışmanın amacı, buradan yola çıkarak yiyecek ve içecek işletmelerinde lojistiğin endüstri 4.0 kapsamında uyumluluğunu ve işletmelere nasıl bir yarar sağlayacağını detaylı bir literatür taramasına dayanarak tartışmaya açmaktır. Bu çalışmanın gelecekteki çalışmalara altyapı sağlaması umulmaktadır.en_US
dc.description.abstractProducing / presenting fast, high quality, secure, economical goods and services for businesses are important in terms of being able to stay competitive and to provide continuance. This situation enabled logistics and technology to gain momentum together. Logistics aims to use the right product for the right customer in the right conditions, quantity, place, time and cost. Logistics therefore has a key role in food and beverages businesses. On the other hand, it can be said that the food and beverage sector is a sector that is easily affected and adaptable to change. In this sense, it is thought that the 4th Industrial Revolution, which was introduced in 2011 and spread rapidly to all sectors, should be discussed in the context of logistics in food and beverage enterprises. The innovations introduced by Industry 4.0 are becoming evident day by day as processes that need to be aligned for all sectors and businesses. Industry 4.0 applications focusing on integration of innovative information technologies target integrated, fast, easy and innovative solutions. Factories that use the Internet, 3D printers, large databases, cloud computing systems, automation-robot Technologies and followable, interchangeable and efficient products are leading innovations Industries of 4.0. The aim of the study is to open the way to discuss how food and beverage businesses benefit from compliance with logistics industry 4.0 and how they can benefit by exploring a detailed literature. It is hoped that this work will provide infrastructure for the future works.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherDüzce Üniversitesi Yayınlarıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectEndüstri 4.0en_US
dc.subjectLojistiken_US
dc.subjectYiyecek ve İçecek Sektörüen_US
dc.subjectIndustry 4.0en_US
dc.subjectLogisticsen_US
dc.subjectFood and Beverage Sectoren_US
dc.titleEndüstri 4.0’ın yiyecek içecek sektöründe kullanılabilirliği (swot analizi ile bir değerlendirme)en_US
dc.title.alternativeAnalyszing industrial 4.0 and logistics concept in case of food and beverage sectoren_US
dc.typeconferenceObjecten_US
dc.relation.journalBalıkesir Gastronomi Turizmi Kongresien_US
dc.contributor.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-0003-0360-9631en_US
dc.contributor.authorID0000-0001-5601-6931en_US
dc.identifier.startpage81en_US
dc.identifier.endpage93en_US
dc.relation.publicationcategoryKonferans Öğesi - Ulusal - İdari Personel ve Öğrencien_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster