Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorGökdeniz, Ayhan
dc.contributor.authorErdem, Barış
dc.contributor.authorDinç, Yakup
dc.contributor.authorÇelik, Sabriye Uğuz
dc.date.accessioned2019-05-16T19:32:41Z
dc.date.available2019-05-16T19:32:41Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/4024
dc.descriptionGökdeniz, Ayhan (Balikesir Author)en_US
dc.description.abstractBu araştırmada gastronomi ve turizm ilişkisi bağlamında, Ayvalık’ı ziyaret eden yerli turistlerin yöre mutfağına ilişkin algıları belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırma verileri anket yöntemiyle toplanmıştır. 375 yerli turist üzerinde yürütülen araştırmada katılımcıların çoğunlukla orta yaş grubuna dâhil oldukları, genellikle özel bir şirkette çalıştıkları ve ağırlıklı olarak orta gelir düzeyinde oldukları belirlenmiştir. Katılımcıların çoğunluğu Ayvalık yöresini ilk kez ziyaret etmekle birlikte, Ayvalık denince ilk olarak algılanan unsurların ‘Cunda, Sokak ve Eski Taş Evler’ ile ‘Balık ve Deniz Ürünleri’ olduğu tespit edilmiştir. Bununla birlikte katılımcıların yarısına yakınının, Ayvalık’ı ziyaret etmeden önce yöre mutfağı konusunda bilgi sahibi olmadığı saptanmıştır.en_US
dc.description.abstractIn this study, in the context of the relationship between gastronomy and tourism has been determined the perceptions about local cuisine of domestic tourists visiting Ayvalık. Research data were collected by the survey method. In research practiced on 375 domestic tourists was detected that participants mostly are included in the middle age group, usually are worked in a private company and mainly are in the middle-income. With the majority of participants visited for first time the Ayvalık region, when mentioned Ayvalık the first detected elements have been identified 'Cunda, Street and Old Stone Houses' and 'Fish and Seafood'. However, it was determined that almost half of the participants don’t have knowledge about local cuisine before visiting Ayvalık.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectOtelciliken_US
dc.subjectKonaklamaen_US
dc.subjectSpor ve Turizmen_US
dc.subjectTurizmen_US
dc.subjectGastronomien_US
dc.subjectYerel Mutfaken_US
dc.subjectAyvalıken_US
dc.subjectTourismen_US
dc.subjectGastronomyen_US
dc.subjectLocal Cuisineen_US
dc.titleGastronomi turizmi: Ayvalık’ta yerli turistler üzerinde görgül bir araştırmaen_US
dc.title.alternativeGastronomy tourism: an empirical study on domestic tourists in Ayvalıken_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.contributor.departmentBalıkesir Üniversitesien_US
dc.identifier.volume3en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage14en_US
dc.identifier.endpage29en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster