Başlık için Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu listeleme
Toplam kayıt 34, listelenen: 1-20
-
2000'li Yıllarda Yöneticiler Açısından "Küresel Kariyer" Olgusu ve Koşulları Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
(2003)Bu çalışmanın amacı, 2000’li yıllarda, işletmecilik, yönetim ve örgüt yazınında ve uygulamalarında ağırlıklı bir yer kazanacağı düşünülen “küresel kariyer” kavramının incelenmesidir. Bu incelemede, 1990’lı yıllarla birlikte ... -
ANALİTİK YAKLAŞIMIN TEORİ ÜRETME KAPASİTESİ: GİRİŞİMCİLİK VE REFAH TEORİSİ ÖRNEĞİ
(2009)Bu çalışmanın amacı genel olarak refah teorisi ile girişimcilik arasındaki ilişkileri, ilave olarak ise Pareto refah yaklaşımı ile girişimcilik kavramı arasındaki ilişkileri analitik yöntemle ele almaktır. Esas olarak şu ... -
Critical success factors for small hotel businesses in Turkey: An exploratory study
(Sage Publications Inc, 2011)Small-scale businesses play a crucial role in the economies of many developing countries like Turkey. For this reason, it is important to identify critical success factors (CSFs) for successful operation of small-scale ... -
The cultural diversity phenomenon in organisations and different approaches for effective cultural diversity management: A literary review
(2006)Purpose – To make a literary review related to effective management of cultural diversity in organisations and to systematically bring up different views put forward regarding this issue. Design/methodology/approach – ... -
Çalişma yaşami kalitesini etkileyen faktörlerin işgörenler tarafindan algilanmasi: Otel çalişanlari üzerinde bir araştirma
(2013)Bu araştırmada, otel işletmelerinde çalışan işgörenlerin çalışma yaşamı kalitesi algıları tespit edilmeye çalışılmıştır. Araştırma, 266 işgörenden anket yöntemiyle toplanan verilerle gerçekleştirilmiştir. Bulgulara göre, ... -
Çalışma yaşamında psikososyal risklere proaktif bir yaklaşım: Örgütsel ombudsmanlık modeli
(2016)Günümüz iş yaşamında, psikososyal riskler, çalışanların sağlık, güvenlik ve refah durumu üzerinde önemli tehdit-ler oluşturmaktadır. AB İş sağlığı ve Güvenliği ajansının araştırmasına göre, iş ortamlarında bu tür riskler, ... -
Çokuluslu otel zincirlerinin büyüme ve uluslararasılaşma stratejileri
(2005)Bu çalışmada, uluslararası otel grupları ve zincirlerinin büyüme olgusu ve stratejileri incelenmeye çalışılmıştır. Uluslararası otel zincirleri bir ülkeye giriş yaptıklarında yerel ortakları ile işbirliğine gitmektedirler. ... -
An evaluation of thermal hotel websites and the use/non-use of the Internet as a marketing tool by thermal hotels in Turkey
(Academic Journals, 2011)Although a number of studies regarding internet sites relating to the tourism industry and Turkey's thermal sources have been conducted worldwide, none have been found that deal specifically with thermal hotels and their ... -
The expectations of Muslim religious customers in the lodging industry: The case of Turkey
(CRC Press-Taylor & Francis Group, 2012)As the world tourism market is constantly growing, at the same time market segmentation practices also increase. One of the new and growing market segments is religious tourism. Also, religious tourism is being sub-segmented ... -
Geleneksel kariyerden, sınırsız ve dinamik/değişken kariyere geçiş: nedenleri ve sonuçları üzerine yazınsal bir inceleme
(2004)1990’ların ikinci yarısında, küresel ekonomiye paralel hızlı teknolojik gelişmelere ve çalışma yaşamını etkileyen çok yönlü sosyo-ekonomik değişmelere bağlı olarak, kariyer yazınında yeni paradigmalar tartışılmaya başlanmıştır. ... -
HIV/AIDS awareness and attitudes of tour guides in Turkey
(Routledge Journals, 2011)The aim of this study was to ascertain Turkish tour guides' awareness and attitudes regarding HIV and AIDS. A sample of 516 tour guides registered in Turkey who verbally consented to participate in this study responded to ... -
Implementation of the hazard analysis critical control point (HACCP) system in a fast food business
(Marcel Dekker Inc, 2002)The hazard analysis critical control point (HACCP) system, created to prevent disease hazards caused by food and to provide food safety, has gained increasing importance in food and beverage businesses (FBBs). This part ... -
An investigation to evaluate the websites of tourism departments of universities in Turkey
(Hospitality Leisure Sport & Tourism Network, 2008)The purpose of this investigation was to conduct a content analysis of the websites of schools of higher education that play a role in supplying tourism enterprises with staff. With this aim, the websites of 102 advanced ... -
Kat hizmetleri yöneticilerinin hizmet kalitesi algıları: Konaklama işletmelerinde görgül bir araştırma
(2010)Bu araştırmada, konaklama işletmelerinde kat hizmetleri yöneticilerinin hizmet kalitesine yönelik algılarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmanın ilk bölümünde, yazın incelemesi sunulmaktadır. Araştırma bulgularının ... -
The knowledge and practice of food safety and hygiene of cookery students in Turkey
(Elsevier Sci Ltd, 2011)The aim of this study was to assess the knowledge and practice of food safety and hygiene among students in university cookery programs in Turkey. A questionnaire was given to 82 cookery students in two vocational schools ... -
Konaklama işletmelerinde işgörenlerin eğitimi ve alternatif yöntemlerinin etkinliği
(2004)Ağırlama ve turizm endüstrileri dünya ekonomisinin en hızlı büyüyen ve en dinamik endüstrilerinden biridir. Her iki endüstri de emek yoğun özellik taşır. Bu, özellikle konaklama işletmeleri için ayrı bir önem taşımaktadır. ... -
Konaklama sektöründe el değiştiren tesislerde yaşanan işletme sorunları ve bir uygulama
(2004)Konaklama sektöründe, devlet tarafından 1985-1992 yılları arasında uygulanan teşviklerin de etkisiyle bir yatırım patlaması yaşanmıştır. Ancak, 1992 yılı sonrası sektörde yaşanan darboğazların da etkisiyle, karşılaşılan ... -
Kültürlerarası turist tutumları: Bütünleşik tehdit teorisi çerçevesinde bir araştırma
(2016)Bu çalışma ile farklı milliyetten olan turistlerin birbirlerine karşı sergiledikleri tutumlar ile bu tutumların ortaya çıkarttığı sonuçları ve dış gruptan algıladıkları tehditleri bütünleşik tehdit teorisi çerçevesinde ... -
Leisure during war: The case of gallipoli (The Dardanelles War of 1915 in WWI)
(2005)Leisure has been a phenomenon throughout history. However, there are some constraints that keep people from engaging in meaningful and beneficial leisure pursuits. One needs to be free of personal, physical and social ... -
Leisure preferences of residents in Nevsehir, a historical city in central Turkey
(2005)The recreation and leisure activities which emerged with the industrial revolution and developed up to the present day are becoming more and more important. They are important aspects of the lives of individuals, and equally ...