Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSavsa, Gencay Saatçi
dc.contributor.authorKarakuş, Fatma
dc.contributor.authorDoğdubay, Murat
dc.date.accessioned2025-03-12T06:24:03Z
dc.date.available2025-03-12T06:24:03Z
dc.date.issued2018en_US
dc.identifier.isbn978-605-245-692
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/16351
dc.descriptionDoğdubay, Murat (Balikesir Author)en_US
dc.description.abstractLojistik ve teknolojinin beraber ivme kazanması işletmelerin rekabet ortamında ayakta kalmasını sağlamaktadır. Lojistik; doğru ürünün, doğru şartlarda, doğru miktarda, doğru yerde, doğru zamanda, doğru maliyetle, doğru müşteri için kullanılmasını amaçlamaktadır. Yiyecek ve içecek sektörünün kendine özgü özelliklerinin olmasından dolayı teknolojik değişimlerden kolayca etkilenen ve uyumlanabilen bir sektör olduğu söylenebilmektedir. Bu anlamda Japonya tarafından 2017’de ortaya atılan Toplum 5.0 devriminin yiyecek ve içecek işletmelerinde lojistik bağlamında da tartışılması gerektiği düşünülmektedir. Toplum 5.0 ile ulaşılmak istenen sonuçlar, tüm sektörler ve işletmeler için uyumlanması gereken süreçler olarak belirginleşmektedir. Çalışmanın amacı, buradan yola çıkarak yiyecek ve içecek işletmelerinde lojistiğin toplum 5.0 kapsamında uyumluluğunu ve işletmelere nasıl bir yarar sağlayacağını bir yazın taramasına dayanarak tartışmaya açmaktır. Bu çalışmanın gelecekteki çalışmalara altyapı sağlaması umulmaktadır.en_US
dc.description.abstractThe acceleration of logistics and technology together enables enterprises to survive in a competitive environment. Logistics; the right product, the right conditions, the right amount, the right place, the right time, the right cost, the right for the customer aims to use. The food and beverage sector has unique characteristics, so it can be said that it is easily affected and adaptable by technological changes. In this sense, it is thought that the community 5.0 Revolution introduced by Japan in 2017. Also should be discussed in the context of logistics in food and beverage businesses. The results that are expected to be achieved with community 5.0 are evident as processes that need to be adapted for all sectors and businesses. The aim of the study is to discuss the relevance of logistics in food and beverage enterprises in the context of community 5.0 and how it will benefit businesses based on a literature survey. This study is expected to provide infrastructure for future studies.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherSUBU Turizm Fakültesi Yayınıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectToplum 5.0en_US
dc.subjectLojistiken_US
dc.subjectYiyecek-İçecek İşletmelerien_US
dc.subjectSociety 5.0en_US
dc.subjectLogisticsen_US
dc.subjectFood And Beverage Enterprisesen_US
dc.titleToplum 5.0 ve lojistik ilişkisinin yiyecek-içecek işletmelerinde incelenmesien_US
dc.typeconferenceObjecten_US
dc.relation.journal1.Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Konferansıen_US
dc.contributor.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-0002-7842-989Xen_US
dc.contributor.authorID0000-0001-5601-6931en_US
dc.identifier.volume1en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage334en_US
dc.identifier.endpage343en_US
dc.relation.publicationcategoryKonferans Öğesi - Uluslararası - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster