Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorŞen, Ümmühan
dc.contributor.authorİlsay, Selin
dc.contributor.authorDoğdubay, Murat
dc.date.accessioned2025-03-12T11:22:24Z
dc.date.available2025-03-12T11:22:24Z
dc.date.issued2018en_US
dc.identifier.isbn978-605-81933-2-1
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/16361
dc.description.abstract1970’li yıllardan sonra teknoloji ve sanayi alanındaki ilerlemeler doğayı yok etmeye başlamıştır. Bunun sonucunda ortaya çıkan doğal kaynakların azalması, küresel ısınma, iklimlerin değişmesi gibi problemler son yıllarda insanoğlunun sıklıkla karşısına çıkmaktadır. Çevre konusunda farkındalığın ve bilinçlenmenin artmasıyla birlikte tüketiciler; çevrenin sürdürülebilirliğini sağlayan çevre dostu ürünleri kullanmaya başlarken, sağlıklı beslenme hakkında bilinçlenmekte ve tercihlerini yöresel ürünlere çevirmektedir. Küreselleşme gibi etkenler sebebiyle bu yöresel ürünlerin nesli tükenmeye yüz tutmaktadır. Bu bağlamda bu ürünlerin yok olmasını önlemek amacıyla Essedra ve Nuh’un Ambarı Projesi gibi uygulamalar bulunmaktadır. Bu çalışmanın amacı; Essedra ve Nuh’un Ambarı Projeleri hakkında bilgi vermek ve Edremit zeytin/zeytinyağı örneği üzerinden öneride bulunmaktır. Sonuç olarak da Essedra ve Nuh’un Ambarı Projeleri ile gelecek nesillere Edremit zeytin/zeytinyağını aktarmak, yöredeki kırsal istihdamı korumak, biyoçeşitliliği korumak ve öğelerinin sürdürülebilirliğini sağlamak açısından bu projelerin uygulanmasının gerekliliği irdelenmiştir. Çalışma içerisinde nitel araştırma yöntemlerinden arşiv tarama yöntemi kullanılarak elde edilen kaynaklar çözümlenip ikincil veriler analiz edilmiştir. Bu çalışma ile sonraki akademik çalışmalara derlenmiş veriler elde edilmeye çalışılmıştır.en_US
dc.description.abstractAfter the 1970s, advances in technology and industry have begun to destroy nature. As a result, problems such as diminishing natural resources, global warming, changing of climates have been frequently encountered by human beings in recent years. Along with increased awakening and awareness of the environment, consumers are beginning to use eco-friendly products that provide the sustainability of the environment, become conscious about healthy eating and turn preferences into local products. Due to factors such as globalization, these regional products face extinction. In this context, there are applications like Essedra and Ark of Taste Project in order to prevent the disappearance of these products. The purpose of this study is; to give information about Essedra and Ark of Taste Projects and to suggest a sample of Edremit olive / olive oil. As a result, the necessity of applying these projects in terms of transferring Edremit olive / olive oil to future generations with Essedra and Ark of Taste Projects, protection of rural employment in the region, protection of biodiversity and ensuring the sustainability of its items has been examined. In the study, sources obtained by using archive scanning method of qualitative research methods and secondary data were analyzed. With this study, it was tried not to obtain compiled data for the next academic studies.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherDüzce Üniversitesi Yayınlarıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectEssedra Projesien_US
dc.subjectNuh’un Ambarıen_US
dc.subjectEdremit Zeytin/Zeytinyağıen_US
dc.subjectEssedra Projecten_US
dc.subjectArk of Tasteen_US
dc.subjectEdremit Olive / Olive Oilen_US
dc.titleEssedra ve Nuhun ambarı projelerinin incelenmesi (Edremit zeytin ve zeytinyağı ile ilgili bir öneri)en_US
dc.typeconferenceObjecten_US
dc.relation.journal17. Geleneksel Turizm Sempozyumuen_US
dc.contributor.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-0001-5601-6931en_US
dc.contributor.authorID0000-0002-7888-5748en_US
dc.identifier.startpage248en_US
dc.identifier.endpage253en_US
dc.relation.publicationcategoryKonferans Öğesi - Ulusal - İdari Personel ve Öğrencien_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster