Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKeskin, Hilal
dc.contributor.authorDoğdubay, Murat
dc.date.accessioned2025-03-14T07:56:58Z
dc.date.available2025-03-14T07:56:58Z
dc.date.issued2021en_US
dc.identifier.issn978-605-74118-3-9
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/16386
dc.description.abstractSon yıllarda, tüketim toplumunun yarattığı olumsuz etkilerin sıkça konuşulmasıyla birlikte, gıda tüketimi perspektifinden ele alınan tüketim çılgınlığı, sürdürülebilir gastronomi çalışmalarının ivme kazanmasına sebep olmaktadır. Kaynakların hızlı tüketiminin olası bir gıda kıtlığına sebep olacağı düşüncesi, üzerinde durulması gereken ciddi bir problem olarak düşünülmektedir. Bu çalışmada, consumerism (tüketimcilik) teorisinin zıttı olarak ortaya çıkan enoughism (yetercilik) kavramının kavramsal bir analizi yapılarak konu gastronomi açısından incelenmiştir. Literatür incelendiğinde söz konusu kavramın gastronomik yansımalarının ele alındığı bir çalışmaya rastlanmamıştır. Yapılan çalışmanın literatüre ve ileride yapılacak ampirik çalışmalara fayda sağlayacağı öngörülmektedir.en_US
dc.description.abstractIn recent years, together with the negative effects of the consumption society, the consumption frenzy, which is discussed from the perspective of food consumption, causes sustainable gastronomy studies to gain momentum. The idea that rapid consumption of resources will cause a possible food shortage is considered as a serious problem that needs to be addressed. In this study, a conceptual analysis of the concept of enoughism, which emerged as the opposite of consumerism theory, was made and the subject was discussed in terms of gastronomy. When the literature is examined, no study has been found in which the gastronomic reflections of the concept in question are discussed. It is anticipated that the study will benefit the literature and future empirical studies.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherSakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectYeterciliken_US
dc.subjectTüketim Toplumuen_US
dc.subjectGastronomien_US
dc.subjectEnoughismen_US
dc.subjectConsumer Societyen_US
dc.subjectGastronomyen_US
dc.titleYetercilik (enoughism) ve gastronomi ilişkisien_US
dc.typeconferenceObjecten_US
dc.relation.journalV . International Congress of Youth Researchesen_US
dc.contributor.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-0003-4366-8177en_US
dc.contributor.authorID0000-0001-5601-6931en_US
dc.identifier.startpage464en_US
dc.identifier.endpage470en_US
dc.relation.publicationcategoryKonferans Öğesi - Uluslararası - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster