Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorİlsay, Selin
dc.contributor.authorÇorman, Gizem
dc.contributor.authorDoğdubay, Murat
dc.date.accessioned2025-03-14T10:25:50Z
dc.date.available2025-03-14T10:25:50Z
dc.date.issued2018en_US
dc.identifier.isbn978-605-64493-9-0
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/16388
dc.description.abstractGünümüzde işletmeler arasındaki rekabet şartları giderek sertleşmektedir. Bilgi toplumuna geçiş süresinde hizmet sektörü ve dolayısıyla yiyecek ve içecek işletmeleri ekonomideki payını giderek artırmaktadır. Yiyecek ve içecek işletmelerinin varlığını devam ettirebilme, büyüme ve kâr gibi amaçlara ulaşabilmesi için rakip işletmelerden üstün ve farklı olabilecek yönlere sahip olması gerekmektedir. Şirketler artık pazarların ve rekabetin hızla küreselleşmesi, rekabet avantajının temel kaynakları olarak hız ve esnekliğin artan önemi ve tedarikçiler, müşteriler ve rakipler ile ortaklık ilişkilerinin giderek çoğalmasıyla karşı karşıyadır. Bu durum, şirketlerin daha başarılı olabilmek için radikal olarak farklı yönetim yaklaşımları ile yanıt vermelerini gerekli kılmaktadır. Çalışmamızda yiyecek ve içecek işletmelerinin başarılarını artırmada akıl setinin etkisi ve işletmelerin kârlılığına etki eden faktörler incelenmiştir. Çalışmanın litaretür kısmında işletme performansını ve başarısını etkileyen faktörler, akıl setinin rekabetteki avantajından bahsedilmiştir. Çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden arşiv tarama yöntemi ile elde edilen kaynaklar çözümlenip ikincil veriler analiz edilmiştir. Sonuç bölümünde ise akıl setinin restoranlarda işletme başarısını arttırmadaki önemine yer verilmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherEmrah Özkulen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectİşletme Performansıen_US
dc.subjectYiyecek ve İçecek İşletmelerien_US
dc.subjectBaşarıen_US
dc.subjectAkıl Setien_US
dc.titleYiyecek ve içecek işletmelerinde başarı artırmada akıl setinin etkisien_US
dc.typeconferenceObjecten_US
dc.relation.journalUluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresien_US
dc.contributor.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-0002-7888-5748en_US
dc.contributor.authorID0000-0001-6834-2371en_US
dc.contributor.authorID0000-0001-5601-6931en_US
dc.identifier.startpage102en_US
dc.identifier.endpage119en_US
dc.relation.publicationcategoryKonferans Öğesi - Uluslararası - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster