Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorŞahin, Nur Neşe
dc.contributor.authorDoğdubay, Murat
dc.contributor.authorKoç, Erdoğan
dc.date.accessioned2025-03-14T11:24:25Z
dc.date.available2025-03-14T11:24:25Z
dc.date.issued2018en_US
dc.identifier.isbn978-605-64493-9-0
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/16391
dc.descriptionDoğdubay, Murat (Balikesir Author)en_US
dc.description.abstractGershon’un ‘bağırsak; insan mutluluğunda da sefaletinde de önemli rol oynar’ sözü hazırlanan çalışmanın çıkış noktası olmuştur. Literatürde bağırsaklar, beyin dışında vücudu kontrol eden ikinci bir beyin olarak adlandırılmaktadır. İkinci beynimiz olan bağırsak, enterik sinir sistemi ve bağırsak florasının insan vücudundaki önemi, çalışmanın temelini oluşturmaktadır. Literatür taraması sonucunda birçok fizyolojik ve psikolojik rahatsızlığın önlenebilmesi, daha sağlıklı ve mutlu bir hayat sürülebilmesi için bağırsak florasına duyarlı bir beslenme biçimi geliştirilmesinin oldukça önemli olduğu görülmüştür. Bu bağlamda genel itibariyle bağırsak florasını besleyen bir beslenme tipi önerilmektedir. ‘İkinci beyin odaklı beslenme’ olarak ele aldığımız bu beslenme tipine göre, mutlaka tüketilmesi gereken, probiyotik ve prebiyotik özellikleri baskın olan yiyecek-içecekler çalışma içerisinde listelenmiştir. İkinci beyin odaklı ve buna duyarlı bir beslenme alışkanlığının; sağlıklı, doyumu yüksek ve zinde bir yaşamın altın anahtarı olduğu söylenebilmektedir. Ayrıca, çalışma kapsamında hazırlanan listede yer alan yiyecek ve içeceklerin yiyecek ve içecek işletmelerinin menülerinde yer alması önerilmektedir. Hem yeni bir trendin tanıtılması ve yakalanması hem de sağlıklı bir topluma öncülük edilmesi açısından yapılan çalışma bilgilendirici nitelik taşımaktadır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherEmrah Özkulen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectİkinci Beyinen_US
dc.subjectBağırsaken_US
dc.subjectBeslenmeen_US
dc.titleİkinci beyni dinlemek: Yiyecek ve içecek sektörüne bir önerien_US
dc.typeconferenceObjecten_US
dc.relation.journalUluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresien_US
dc.contributor.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-0003-0360-9631en_US
dc.contributor.authorID0000-0001-5601-6931en_US
dc.contributor.authorID0000-0003-3183-2574en_US
dc.identifier.startpage658en_US
dc.identifier.endpage694en_US
dc.relation.publicationcategoryKonferans Öğesi - Uluslararası - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster