Güncel Gönderiler: Gastronomi ve Mutfak Sanatları-Makale Koleksiyonu
Toplam kayıt 78, listelenen: 1-20
-
Yaşlılara özel web siteleri turizm boyutuyla bir değerlendirme
(Türk Standartlar Enstitüsü, 2010)Özet Bilgisi Yoktur. -
A research related to the sociological effects of food and beverage phenomenon example of Turkey
(2016)Food&Beverage phenomenon is a continuously required life tool since the humanity exists to now lifetime. Food&Beverage phenomenon which is the main phase of Maslow’s hierarchy of needs has become a massive industry ... -
A study on the applicability of in-service hybrid education in food and beverage business (The exemple of culinary trends)
(Gürhan Durak, 2021)Gastronomy shows a continuous development as a branch of science that aims to meet the socialization needs of individuals as well as their physical needs. Considerable importance is attached to the level of technological ... -
Assessment of the touristic activities conducted by couchsurfing participants in terms of their relevance to slow tourism criteria
(2017)Especially lately, it is quite apparent that tourists are adopting a slow life style. The couchsurfing (CS) social network creates an environment that is socially, culturally and environmentally interactive and enables ... -
Gastronomi turizminin geliştirilebilirliğine yönelik bir araştırma: Edremit Körfezi örneği
(İrfan Yazıcıoğlu, 2020)Turizm olgusunun çekicilik unsuru olarak destinasyonların tarihi değerleri, ören yerleri, denizi, güneşi, kumsalı gibi maddi ve somut olmayan unsurların oluşmaktadır. Günümüzdeki küreselleşme olgusunun ve teknolojik ... -
İkinci konut sahipliğinde itme ve çekme faktörleri: Edremit örneği
(Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018)İtme Çekme Kuramı, birçok alanda araştırma konusu olmuş ve zaman içerisinde geliştirilmiştir. Kurama göre, hiçbir bağlam ve düzlemde mutlak itme ve mutlak çekme faktörü yoktur. İtme çekme faktörlerinin içeriğinin belirlenmesi ... -
Kırsal turizme katılan bireylerin mental iyi oluş halinin sosyo demografik veriler açısından incelenmesi
(Muharrem Tuna, 2019)Çoğunluğu mega kentlerde yaşamını sürdüren bireylerin, gündelik hayatın beraberinde getirdiği psikolojik, sosyal ve ekonomik birtakım baskılara maruz kaldığı, bu baskılar sonucu ortaya çıkan stres temelli birçok rahatsızlığın ... -
Turizm alan yazınında engelliler ile ilgili çalışmaların bibliyometrik profili (2000-2013)
(Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fak. Dergisi, 2014)Bu çalışmada, 2000-2013 yılları arasında turizm alanyazınında engellilerle ilgili çalışmaların çeşitli parametreler çerçevesinde bibliyometrik özelliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, Yükseköğretim Kurulu ... -
Tüketicilerin kahve kafeleri ziyaret eğilimlerinin ve değişen kahve tüketim alışkanlıklarının belirlenmesi: Geleneksel türk kahvesi üzerine bir araştırma
(Yüksel Öztürk, 2019)Son yıllarda küreselleşmenin etkisi tüketicilerin kahve tüketimi alışkanlıklarında da görülmeye başlanmıştır. Küreselleşmenin etkisiyle yerli ve yabancı zincir kahve kafelerin sektörün pazar payına dahil olması ... -
Vanilya baharatı ve kullanım alanları üzerine bir araştırma
(2016)Birçok ülke, coğrafi şartların uygunluğu sayesinde nadir olarak yetişen bitkilere sahiptir. Az bulunan ve kıymetli olan baharatlar; öncelikle yiyeceklere ve içeceklere farklı tat ve koku sağlamakta, diğer bir yandan ... -
Yabancı turistlerin destinasyon tercihlerinde helal gastronomi konseptinin önemine yönelik bir araştırma
(İrfan Yazıcıoğlu, 2020)Günümüzde klasik turizm alanları; teknoloji, konfor, sağlık ve en önemlisi üründe çeşitlilik olgusunu etkin şekilde karşılayamaması, destinasyonların fiziksel kapasitesinin aşılması sorununu ortaya çıkarmıştır. Son ... -
A study on the applicability of in-service hybrid education in food and beverage businesses (The example of culinary trends)
(Gürhan Durak, 2021)Gastronomy shows a continuous development as a branch of science that aims to meet the socialization needs of individuals as well as their physical needs. Considerable importance is attached to the level of technological ... -
A research on the use of local gastronomic products in special cafes
(Rahman Temizkan, 2023)In this study, local gastronomic products in businesses producing special cafe service here is a study to determine the level of use. In the research, it will be examined whether local products are used or preferred in ... -
Yerel yönetimler tarafından gerçekleştirilen gastronomi odaklı halkla ilişkiler faaliyetleri: Gaziantep örneği
(Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, 2024)Gastronomi alanındaki halkla ilişkiler faaliyetleri, bir bölgenin gastronomi potansiyelini, turizm olanaklarını, yerel lezzetlerini ve kültürünü tanıtma amacıyla kullanılan kampanyaları kapsar. Bu kampanyalar, bölgenin ... -
Ülkelerin turizmde tanıtma amaçlı kullandıkları sloganların değerlendirilmesi
(Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Yayınları, 2019)Ülkelerin turistik tanıtma faaliyetlerinde,pazarlanan turistik ürün ile ilgili verilmek istenen mesajın hedef kitleye kısa ve öz bir şekilde aktarılmasında ve akılda kalıcılığın arttırılmasında sloganlar önemli rol ... -
Vejetaryen/vegan beslenme felsefesinin gastronomide sürdürülebilirliğe etkisi
(Yüksel Öztürk, 2022)Yeryüzünde kaynakların kıt, insan ihtiyaçlarının sonsuz olması; insanoğlunu her zaman daha verimli olmaya ve kıt kaynakları gelecek nesillere sağlıklı ve yeterli bir şekilde aktarmak için düşünmeye zorlamıştır. Gelecek ... -
Çocuklu ailelerin masalların konaklama işletmelerinde kullanılmasına dair görüşleri
(Balıkesir Üniversitesi, 2023)Somut olmayan kültürel miras unsurları (SOKÜM), toplumların kendilerine özgü yönlerini yansıtmaktadır. Toplumların farklı yönleri ile kimliklerinin benzersizliklerini ortaya koymalarında SOKÜM unsurlarının varlığı önem ... -
Türkiye’de Michelin rehberine giren uzak doğu restoranlarında semiyotik bir analiz
(Rahman Temizkan, 2024)Gıda, günümüzde sadece hayatta kalmak için zorunlu bir değer olarak algılanmakla kalmayıp aynı zamanda kültürler arası iletişimin vazgeçilmez bir unsuru olarak kabul edilmektedir. Yeme-içme alışkanlıkları, pişirme teknikleri ... -
Füzyon mutfak akımı ve semiyotik analiz: Akademisyenler üzerine bir inceleme
(THDSoft Tayfun Taşbilek, 2024)Füzyon mutfak akımı 1980’lerde ortaya çıkan ve son yıllarda oldukça gündemde olan bir olgudur. Özellikle gastronomi alanında yeni arayışlar ve yaklaşımların popülerleşmesi ile sıklıkla gündeme geldiği de bilinen bir ... -
Gender inequality in the culinary profession in tourism from the perspective of university students with working experiences in culinary
(Frontiers Media SA, 2024)Gender inequality is a phenomenon that is particularly prevalent in the culinary profession and professional culinary within the tourism sector, especially affecting female employees. The current study is approached in the ...