Gastronomi ve Mutfak Sanatları-Bildiri Koleksiyonu: Recent submissions
Now showing items 41-47 of 47
-
Üreten-tüketiciler ve Türk yemek kültürü: Kendin pişir kendin ye konseptli yiyecek ve içecek işletmelerinde nitel bir analiz
(TÜRKKÜM, 2018)İnsanoğlu ilk çağlardan beri yaşamına devam etmek için bir şekilde beslenmiştir. Zamanla ateşi bulmuş ve böylece yemek türlerini, pişirme biçimlerini kendiyle birlikte geliştirmiştir. Pişirme işlemleri gelişip ... -
Türkiye ve Orta Asya Türk Cumhuriyetleri’nde SOKÜM unsurları ve geliştirilmesi
(Köksal Şahin, 2024)Somut olmayan kültürel miras (SOKÜM) unsuları, toplumların kendine has ve nesilden nesile aktarılan kültürel zenginliklerini içermektedir. Bu değerler ülkelerin marka değerini arttırdığı gibi destinasyonların turizm ... -
Yenilebilir su ürünlerinin mutfaklarda kullanımı açısından gastronomi turizminin geliştirilebilirliği: Kapıdağı yarımadası örneği
(2018)Yenilebilir su ürünlerinin gastronomi turizmi açısından kullanımı, bu kaynakların bilimsel olarak derinlemesine araştırılması ile mümkündür. Tüm dünyada insanların temel gereksinimi olan kaliteli ve güvenilir besin ... -
Vanilya baharatı ve kullanım alanları üzerine bir araştırma
(Selçuk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, 28-30 Mayıs, 2015, Konya, 2015)Özet Bilgisi Yok. -
A theoretical research on the constraints of development of gastronomy education in Turkey
(Elsevier Science Bv, 2014)This study aims to identify the possible positive impacts which may occur if the constraints are eliminated, by revealing the constraints preventing the development of gastronomy education. For this purpose theoretical ... -
New orientations in gastronomy education: Molecular gastronomy
(Elsevier Science Bv, 2014)Gastronomy has very big importance around the world, as well as in Turkey and referred to as a branch of science. Diet of Country, kitchen culture, and food and beverage production contains many factors such as different ...